miercuri, 13 mai 2015

Bohemian style - un stil non-conformist



Pentru a înţelege mai bine termenul de Bohemian Look am dat o raită prin marele wikipedia şi am găsit că în limba română bohemian are semnificaţia de boemă, iar definiţia este următoarea:




Boemă este un termen folosit în critica literară. A apărul la sfârșitul secolului al XIX-lea, și a fost împrumutat din francezul bohemien, care îi desemna pe romi, originea cuvîntului francez putînd fi motivată de faptul că aceștia au ajuns în vestul Europei prin Boemia.
Termenul literar desemnează totalitatea persoanelor cu un comportament social informal sau neconvențional, referindu-se în special la comportamentul unor artiști sau scriitori. Boema franceză a constituit modelul tuturor celorlalte boeme europene, fiind organizată în jurul unor cenacluri literare sau a unor cafenele literare.

Stilul boho isi datoreaza faima grupului Sienna Miller, surorilor Olsen si lui Kate Moss. Ele sunt cele care au transpus un nou tip de boho. Combinat cu elemente noi din tendintele actuale, stilul boho se infiltreaza, se innoieste continuu si devine unul dintre cele mai populare tendinte ale ultimilor ani.
Cum sa-l recunosti? Boho are la baza stilul anilor '70 adaugand piese folk, gypsy, etnic, artizanal,vinatge. Astfel, poti amesteca aceste stiluri, iar rezultatul nu trebuie sa te ingrijoreze. Stilul boho iti da libertatea de a face cele mai nastrusnice combinatii! Un alt element cheie al stilului boho este acela al versatilitatii pieselor, care au marele avantaj ca pot fi purtate atat impreuna, cat si separat.
Aveti cateva fotografii, poate va puteti inspira :) 
Beatrice 

























sursa fotografii : http://www.freepeople.com/