FOOD

Micul dejun



Saluut! Ce faceti, oameni frumosi? Cum va petreceti weekendul?
Ne-am hotarat sa va vorbim astazi despre importanta micului dejun. 
Stiti probabil ca este cea mai importanta masa a zilei si ca de ea depinde starea noastra pe tot parcursul zilei dar si sanatatea pe termen lung.
Caloriile din alimentele consumate în cursul dimineţii sunt arse mai uşor pe parcursul zilei, contribuind la un control mai bun al greutăţii. 
O masă de dimineaţă sănătoasă trebuie să conţină cereale integrale care sa asigure necesarul de fibre. Mai mult, cerealele integrale combat senzaţia de foame şi asigură un tranzit intestinal optim. Acestea furnizează energie constantă pe durata intregii zile. Micul dejun ar trebui să mai includă produse lactate (surse de calciu şi proteine), ouă, fructe, legume şi băuturi calde sau sucuri naturale.

                                                                            Love, 
                                                                Vintage style!
Foto/text: Floare de mucegai




Dulceata de capsuni



Saluuut! Ce mai faceti? Va plac bijuteriile postate? Va asteptam mesajele daca da :p. Zilele acestea, pe langa fotografiat bijuterii, ne-am mai ocupat de ceva: am facut dulceata de capsuni.
Este super simplu, asa ca ne-am gandit ca ar fi fun sa va aratam cateva fotografii din timpul "procesului".
In prima faza am mers in gradina la adunat de capsuni. Este minunat vara la tara, in gradina!



Dupa ce am adunat capsunile, le-am spalat foarte bine si le-am rupt coditele si frunzulitele.







Urmatorul pas este amestecarea lor cu putin zahar si punerea la fiert.




 Si acesta este produsul final! Dulce si natural!














                                                                          Love, 
                                                                              Vintage style!
foto/text: Floare de mucegai











Gustare super simpla


Salut! Ce faceti? Va bucurati de vara? Noi ne bucuram de fructele de sezon si suntem super incantate de oportunitatile pe care le avem cand vine vorba de gustari.
Astazi va vom arata cum in doar 5 minute iti poti face o gustare plina de vitamine, protenine si gust delicios.

Aveti nevoie de:

-o banana;


-capsuni;


-nuci;

P.s: Daca vrei, poti adauga si iaurt cu 1% grasime. De asemenea poti adauga si cereale, miere sau seminte.

Se taie banana si capsunile, de adauga intr-un bol magic si se presara miez de nuca intreg sau pisat.









Love,
Vintage style!
foto/text: Floare de mucegai (Sabina Dan)






Smoothie Capsuni 


Smoothie-urile din legume, fructe şi lactate au un gust delicios, dar mai ales sunt pline de nutrienţi şi vitamine.
Am o reteta pentru aceasta perioada ( capsunile le gasesc in piata la preturi accesibilie ).

Aveti nevoie de :

- capsuni 
- lapte de soia 
- miere 
 - seminte de susan negru 
- polen crud.








Rapid / sanatos / plin de vitamine ! Foarte important este sa aveti un blender pentru a amesteca toate acestea, nu conteaza ordinea in care le puneti.



Capsunile revitalizeaza organismul iar semintele de susan negru are proprietatea de a incetini imbatranirea organismului.
Polenul crud este bun pentru tranzitul intestinal si contine o mare varietate de vitamine. 


Foto/text: Beatrice 
                                                              Love, 
                                                                     Vintage style !



Batoane de aur



Salut! Va plac saratelele?
 Avem o reteta simpla si gustoasa pentru voi.

Aveti nevoie de:

-foietaj;
-un ou;
-foaie de copt;
-mac/chimen/cascaval;

Mai simplu de atat nu se poate! Va garantam!
Mai intai, puneti foietajul la dezghetat. Nu in apa ci pur si simplu intr un vas. 
Cand acesta s-a dezghetat, intindeti una dintre foi (de obicei pachetul contine doua) pe tava dupa ce ati pus inainte hartie de copt. Taiati foietajul cum doriti (noi am facut batonase), pictati-l cu ou (cu o pensula sin silicon sau cu un fulg) si presarati macul, chimenul sau cascavalul. 


Bineinteles ca puteti sa le combinati sau le puteti lasa simple. Sunt extrem de delicioase oricum. 
Se baga la cuptor la 120- 180 de grade si se va observa cu ochiul liber cand sunt gata.


Pofta buna!

                     

                                                      Love,
                                                                   Vintage Style!

Foto/text: Floare de mucegai (Sabina Dan)


Va este dor de clatite?




Salut, salut! Ce mai faceti? Va bucurati de caldura?
 Pentru ca stim ca multi asteptati sesiunea, ne-am gandit sa va ajutam putin. 
Va era dor de niste clatite? Mai stiti cum se fac? Hai sa va dam o mana de ajutor!

Aveti nevoie de:
- 3-4 oua;
-lapte sau apa minerala;
-zahar;
- faina;
- 1 pliculet de zahar vanilinat;
- un vars de cutit de sare.

 Cea mai simpla reteta, nu?


Se bat ouale, impreuna cu atatea linguri de zahar cate oua ati pus. Pentru o cantitate mai mare, puneti mai mult de 4 oua. Se bat pana se topeste zaharul, apoi se adauga zaharul vanilinat si sarea.
Se amesteca si se adauga 2 cani de lapte sau apa minerala. Dupa omogenizarea amestecului, se incorporeaza treptat faina pana cand compozitia curge  cu un aspect usor "cleios".

Tips: In cazul in care ati pus prea multa faina, puteti oricand sa suplimentati cu apa sau lapte.


Pofta buna si spor la invatat!

                       Love, 
                                                            Vintage Style!



FOTO/TEXT: Floare de mucegai (Sabina Dan



Salata cu spanac ( vitamine in bol )




Inlocuiti salata verde cu spanac, este mult mai satioasa si datorită faptului că este depurativ (curăţă organismul de toxine), spanacul se foloseşte intens în curele de primăvară. 



Aveti nevoie de:

-spanac proaspat

-ceapa verde
-conopida
-broccoli
-ardei rosu
-avocado
-patrunjel
-ridichii
-nuci
-ulei de masline
-lamaie, sare.

De preparat e tare simplu, se toaca si se amesteca si se savureaza cu atentie si fara graba.











Text/Foto: Beatrice






Orez Thai 




Aveti nevoie de :

-orez ( puteti folosi brun )
- dovlecei
-ceapa verde ( praz, ceapa veche )
- morcov ras
-usturoi
-ulei de masline sau ulei de palmier
-curry, sare , piper , busuioc;


Se pune apa la fiert cu sare, se adauga orezul atunci cand fierbe apa.
Scoateti orezul cand este boaba nu foarte moale, puneti la scurs si clatiti cu apa rece.



Se pune la incins ulei de palmier ( de preferat ) , se adauga pe rand doveleci, ceapa , morcov si se lasa la calit.La sfarsit adaugam usturoiul, mirodeniile.





Orezul se amesteaca cu continutul preparat, se pune piper, curry , busuioc, sare dupa gust.




Super mega pofta -mare  !

by Beatrice & Carmen Miron






Prăjitura cu bezea



Aveti nevoie de:
1/2 kg biscuiti;
un pachet de unt;
5-6 mere;
1 l lapte;
5 oua;
1 cana de zahar tos;
200 ml apa;
2 lg cacao;
1 cana de zahar pudra;
1 lingurita de scortisoara;
5-6 lg faina;
coaja de la o lamaie;
1 pliculet zahar vanilinat;




Crema:

Se amesteca galbenusurile (de la cele 5 oua), cu cana de zahar. Se adauga laptele si se incorporeaza faina. Dupa aceea se pun la foc mic si se amesteca continuu. Cand se ingroasa se adauga untul, coaja de lamaie si zaharul vanilinat.






Siropul:

Se pun la foc apa cu doua linguri de zahar si cele de cacao.

Se fierb pana se topeste zaharul.


Bezeaua:

Se mixeaza albusurile cu zaharul pudra pana se intareste.


Se insiropeaza biscuitii pe rand, dupa care se aseaza in doua straturi in tava.


 


Se aseaza crema rece peste biscuiti.



Se decojesc merele...



Si coaja lor se transforma intr-o mica surpriza!



Se rad si se adauga scortisoara, dupa care se aseaza strat peste crema.



Se orneaza cu bezea si se baga in cuptor pentru aprox. 10 min la 180 de grade.








Si....gata :)!









                                     Love,
                                                                 Vintage style!
Foto/ text: Floare de mucegai



Tartă cu spanac

Tartă cu spanac



Astă seară am făcut o tartă minunată, verde colorată!

Aveți nevoie de:

foietaj, spanac,ceapă verde, 4-5 ouă, smântână și piper.

Preparare: 

Se asează hârtie de copt pe o tavă și se bagă foietajul la cuptor pentru zece minute la 180 de grade.


Se bat ouăle cu smântâna, apoi se adaugă ceapa și spanacul tocat.  

                    
 




 Se condimentează cu sare și piper.
După cele zece minute, se scoate foietajul de
 la cuptor și se
așează amestecul in tavă, peste el.





Se bagă din nou la cuptor pentru 40 de minute șiiiiiii.......apoi:



POFTĂ BUNĂ!!!




                                                                                                  Love,
                                                                                                                            Vintage style!
foto/text: Floare de mucegai




Minuni de ronţăit


Bonjuuur! Ce mai faceti, oameni frumosi? Noi ne indulcim cu niste minuni delicioase si v-am adus si voua reteta. Sunteti curiosi? Mai intai dati play la sunetele astea minunate.

Buuun, acum ne putem apuca de treaba!
 Aveti nevoie de:
·         2 banane;

·         musli cereale cu fructe uscate (noi vi le recomandam pe cele de la Solaris);

·         cateva linguri de fulgi de ovaz (depinde de cat de multi biscuit vrei sa faci);


·         doua linguri de miere.

SFAT!
 Daca ti se pare ca ai pus prea multe cereale si compozitia nu se “leaga”, poti adauga fara grija un ou.



Preparare:


Se taie bananele feliute si se amesteca pana se obtine o pasta. Se adauga mierea (eventual dup ace o incalzesti putin la cuptorul cu microunde) si se amesteca.
Adauga cerealele si ovazul, amesteca, pune hartie de copt in tava si fa niste “chuftelute” din amestec. Baga-le la cuptor, intoarce-le cand se rumenesc si GATA!

Pofta buna!
                          







              

                                                                          Love,
                                                                                    Vintage Style!


Foto: Floare de mucegai/ +Solaris

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu